Läkarmottagning

Ortopedisk medicin & ortopedisk kirurgi

(För sjukvårdsförsäkring)

Play Video

Ortopedias Läkarmottagning – Ortopedi

Ortopedia har under de senaste åren utvecklad ett tvärvetenskapligt behandlingscenter för försäkringspatienter. Inom ortopedi står den strukturella diagnostiken i centrum. En väl underbyggd strukturell diagnos ställer krav på erfarenhet och systematisk utredning som kan liknas vid ett detektivarbete. Vår övertygelse är att en korrekt diagnos är den bästa förutsättningen för en framgångsrik behandling. Mottagningen är en av få specialistkliniker i Sverige som erbjuder ett individanpassat utrednings – och behandling inom ortopedisk medicin och ortopedisk kirurgi.

Ortopedias läkarmottagning erbjuder professionell kompetens inom:

  • Medicinsk intervjuteknik och systematisk klinisk undersökning.
  • Allmän ortopedisk utredning.
  • Muskulo-skeletal medicin samt riktad fysioterapi.
  • Terapeutiska injektioner.
  • Remiss till MR, Ultraljud och Röntgen vid behov.
  • Remiss till sjukgymnast, naprapat, ortopedtekniker och övriga paramedicinska mottagningar vid behov.

Driftsform

Mottagningen drivs helt i privat regi utan avtal med Region Stockholm. Vi har avtal med ett flertal försäkringsbolag och tar även emot privatpatienter (för prisuppgift, var god kontakta oss via mail eller telefon). Patienter i behov av sjukskrivning, annat intyg eller receptförnyelse hänvisas i första hand till sin vårdcentral. Patienter med kronisk smärtproblematik ligger utanför mottagningens utrednings- och behandlingsinriktning.

Vanliga diagnoser som behandlas på mottagningen

Inklämningssmärta i axel, Smärta från AC-leden, Lateral och medial epikondylopati, Morbus de Quervain, Tumbasartros, Triggerfinger/Triggertumme, Karpaltunnelsyndrom, Knä- och höftledsartros, Löparknä, Muskelbristning i vaden, Inklämningssmärtor kring höftled och fotled, Medialt Tibialt Stress Syndrom, Plantar fasciit,, Metatarsalgi, Olika former av nack- och ryggsmärta, Kirurgiska behandlingar utförs av våra läkare i samarbete med våra underleverantörer i Stockholm.

Dr. Erik Sjöström

Specialist inom ortopedi med inriktning och fördjupad kompetens inom muskulosketala och neurologiska ryggbesvär, Idrottsmedicin och belastningsskador, Injektionsbehandlingar. Subakuta posttraumatiska patienter är välkomna till mottagningen. Dr. Sjöström en mycket erfaren ortoped som är verksam på Ortopedia i centrala Stockholm. All behandling föregås av ett första mottagningsbesök med fokus på sjukhistoria och klinisk undersökning för fastställande av en strukturell orsak till besvären. Därefter diskuteras eventuellt behov av vidare utredning samt tillämpligt behandlingsupplägg. Vid behov av fortsatt behandling/rehabilitering via fysioterapeut med adekvat kompetens inom området, sker detta i samråd med och återkoppling till försäkringsbolaget hos oss på Ortopedia eller annan vårdgivare efter försäkringsbolaget direktiv eller patientens önskemål.

Dr. Soheila Zhaeentan

Specialist Ortopedi, PhD, MD, avlade sin läkarexamen vid Karolinska Institutet och blev legitimerad 1998. Hon genomgick Specialistutbildningen inom ortopedi på Capio St: Görans Sjukhus AB år 2004. År 2007 gick Soheila ett års Fellowship inom Sportsmedicine (idrottsskador och artroskopisk kirurgi), fortbildning i ledproteskirurgi och datornavigerad knäproteskirurgi samt fick erfarenheter i klinisk forskning och brosktransplantations kirurgi i Perth, Australien. Under 2008–2011 arbetade Soheila deltid på Ortopedkliniken vid Danderyds Sjukhus AB inom protes- och dagkirurgiska sektionen. Hon har drivit klinisk forskning inom axelkirurgi med inriktning på akuta och kroniska rotatorkuffskador vid Karolinska Institutet Danderyds Sjukhus och disputerade i ämnet 2016. Hon bedömer samtliga tillstånd inom allmän ortopedi, idrottsskador samt åldersrelaterat slitage och smärttillstånd.

Dr. Petter Förberg

Specialist inom ortopedi med inriktning och fördjupad kompetens inom muskulosketala och neurologiska ryggbesvär, Idrottsmedicin, belastningsskador inom axel och knä och Injektionsbehandlingar. Subakuta posttraumatiska patienter är välkomna till mottagningen. Dr. Förberg har under de senaste åren arbetat på Aleris Specialistmottagning inom allmänortopedi och har även utfört hand- och fotkirurgi. Dr Förberg är subspecialist inom artroskopisk kirurgi på axlar och knän men kommer i dagsläget endast ta emot mottagningspatienter. Han har en bred kunskap och erfarenhet och bedömer samtliga tillstånd inom allmänortopedi.

Dr. David Anderson

Dr. David Anderson är specialist inom ortopedi, med inriktning och fördjupad kompetens inom: knäskador, neurologiska ryggbesvär, idrottsmedicin och belastningsskador. Han har lång erfarenhet inom området barnortopedi och tar gärna emot patienter från 2 års ålder och uppåt. Dr. Anderson är 65 år gammal och har lång erfarenhet inom ortopedi, där hans utbildning och tjänstgöring gjordes i Storbritannien.

Du som söker privat till läkare kan boka tiden online. Pris för första besöket är 1200 kr, därefter enligt överenskommelse. Patienter i behov av sjukskrivning, annat intyg eller receptförnyelse hänvisas i första hand till sin vårdcentral. Patienter med kronisk smärtproblematik ligger utanför mottagningens utrednings- och behandlingsinriktning. Om du söker vård genom din sjukvårdsförsäkring så måste bokningen gå via ditt försäkringsbolag.​

Våra läkare är specialister med fördjupad kompetens och lång erfarenhet inom muskulo-skeletal medicin, idrottsmedicin, ortopedi och ortopedisk kirurgi. Våra fysioterapeuter har lång och adekvat erfarenhet och arbetar hands-on med riktad fysioterapi och träningsrådgivning i samråd med våra läkare.

Tycker du vår verksamhet låter intressant? Har du rätt kvalifikationer och intresse? Tveka inte att skicka ett mejl (hr@ortopedia.se) och berätta om dig själv.