Läkarmottagning

Ortopedisk medicin & ortopedisk kirurgi

(För sjukvårdsförsäkring)

Play Video

Ortopedias Läkarmottagning – Ortopedi

Ortopedia har under de senaste åren utvecklad ett tvärvetenskapligt behandlingscenter för försäkringspatienter. Inom ortopedi står den strukturella diagnostiken i centrum. En väl underbyggd strukturell diagnos ställer krav på erfarenhet och systematisk utredning som kan liknas vid ett detektivarbete. Vår övertygelse är att en korrekt diagnos är den bästa förutsättningen för en framgångsrik behandling. Mottagningen är en av få specialistkliniker i Sverige som erbjuder ett individanpassat utrednings – och behandling inom ortopedisk medicin och ortopedisk kirurgi.

Ortopedias läkarmottagning erbjuder professionell kompetens inom:

  • Medicinsk intervjuteknik och systematisk klinisk undersökning.
  • Allmän ortopedisk utredning.
  • Muskulo-skeletal medicin samt riktad fysioterapi.
  • Terapeutiska injektioner.
  • Remiss till MR, Ultraljud och Röntgen vid behov.
  • Remiss till sjukgymnast, naprapat, ortopedtekniker och övriga paramedicinska mottagningar vid behov.

Driftsform

Mottagningen drivs helt i privat regi utan avtal med Region Stockholm. Vi har avtal med ett flertal försäkringsbolag och tar även emot privatpatienter (för prisuppgift, var god kontakta oss via mail eller telefon). Patienter i behov av sjukskrivning, annat intyg eller receptförnyelse hänvisas i första hand till sin vårdcentral. Patienter med kronisk smärtproblematik ligger utanför mottagningens utrednings- och behandlingsinriktning.

Vanliga diagnoser som behandlas på mottagningen

Inklämningssmärta i axel, Smärta från AC-leden, Lateral och medial epikondylopati, Morbus de Quervain, Tumbasartros, Triggerfinger/Triggertumme, Karpaltunnelsyndrom, Knä- och höftledsartros, Löparknä, Muskelbristning i vaden, Inklämningssmärtor kring höftled och fotled, Medialt Tibialt Stress Syndrom, Plantar fasciit,, Metatarsalgi, Olika former av nack- och ryggsmärta, Kirurgiska behandlingar utförs av våra läkare i samarbete med våra underleverantörer i Stockholm.

Dr. Petter Förberg

Specialist inom ortopedi med inriktning och fördjupad kompetens inom muskulosketala och neurologiska ryggbesvär, Idrottsmedicin, belastningsskador inom axel och knä och Injektionsbehandlingar. Subakuta posttraumatiska patienter är välkomna till mottagningen. Dr. Förberg har under de senaste åren arbetat på Aleris Specialistmottagning inom allmänortopedi och har även utfört hand- och fotkirurgi. Dr Förberg är subspecialist inom artroskopisk kirurgi på axlar och knän men kommer i dagsläget endast ta emot mottagningspatienter. Han har en bred kunskap och erfarenhet och bedömer samtliga tillstånd inom allmänortopedi.

Dr. David Anderson

Dr. David Anderson är specialist inom ortopedi, med inriktning och fördjupad kompetens inom: knäskador, neurologiska ryggbesvär, idrottsmedicin och belastningsskador. Han har lång erfarenhet inom området barnortopedi och tar gärna emot patienter från 2 års ålder och uppåt. Dr. Anderson har lång erfarenhet inom ortopedi, där hans utbildning och tjänstgöring gjordes i Storbritannien.

Du som söker privat till läkare kan boka tiden online. Pris för första besöket är 1 400 kr, därefter enligt överenskommelse. Patienter i behov av sjukskrivning, annat intyg eller receptförnyelse hänvisas i första hand till sin vårdcentral. Patienter med kronisk smärtproblematik ligger utanför mottagningens utrednings- och behandlingsinriktning. Om du söker vård genom din sjukvårdsförsäkring så måste bokningen gå via ditt försäkringsbolag.​ Vi tar ej frikort.

Våra läkare är specialister med fördjupad kompetens och lång erfarenhet inom muskulo-skeletal medicin, idrottsmedicin, ortopedi och ortopedisk kirurgi. Våra fysioterapeuter har lång och adekvat erfarenhet och arbetar hands-on med riktad fysioterapi och träningsrådgivning i samråd med våra läkare.

Tycker du vår verksamhet låter intressant? Har du rätt kvalifikationer och intresse? Tveka inte att skicka ett mejl (hr@ortopedia.se) och berätta om dig själv.